HAVOC
HAVOC
HAVOC
HAVOC
HAVOC
HAVOC

1958-1968

1958: Toetreding tot de NeVoBo
De eerste jaren was Haps geen lid van deze bond: men wilde eerst de zaak wat stabiliseren, de meeste clubs uit de regio waren geen lid en men wilde die contacten niet verliezen, voor competities met de wel aangesloten verenigingen moesten verre reizen worden gemaakt. In die tijd hadden de jongeren geen auto's, de kosten zouden ook daarom teveel oplopen, en Haps had geen voor sportdoeleinden geschikte  zaal, zou dus buiten de gemeente moeten gaan spelen. In samenhang met de ontwikkelingen in andere plaatsen was het niettemin na 5 jaar toch zover: in oktober 1958 besloot de vereniging toe te treden tot de NeVoBo. Dit voorstel werd gedaan door het bestuur van het eerste uur. De naam werd kort daarop gewijzigd in VCH (Volleybalclub Haps) en in 1960 in APPA (Keltische naam, waarvan Haps zou zijn afgeleid). Dat betekende deelname aan de officiële landelijke competities. In maart 1960 leverde dat in de dames AA-klasse al meteen een eerste plaats op en vervolgens het kampioenschap van Oost-Brabant. Het damesteam (Diny Weemen, Riky Nabuurs, Maria Hurkens, Bep Verhoeven, Tonny van Dommelen en Riet en Miny van Dijk) werd op 20 maart 1960 door de fanfare en de burgemeester daverend ingehaald. Nadat op 14 oktober 1961 APPA als eerste de nieuwe sportzaal in het Gemeenschapshuis in gebruik had mogen nemen, werden in 1962 de dames opnieuw kampioen in de eerste klasse. De heren presteerden hetzelfde in de tweede klasse.


Foto: Herenteam 1957, v.l.n.r. 1e rij: Hens Verschuren, Ted Verschuren, Sjef Thijssen en Harrie Hendriks; 2e rij: Tjn Verbeeten, Joost Custers en Willy Hurkens.

1958-1964: Verjonging en bestuurswisselingen
Door vertrek, studie en gewenste verjonging kwamen in 1958, vijf jaar na de oprichting dus, de eerste bestuurswisselingen. In korte tijd volgden vier voorzitters elkaar op: in 1958 Harrie van Dommelen, in 1960 Ton Verschuren, in 1961 Pieter Nabuurs en in 1962 Herman Verhoeven. 

1965-1968: Donkere wolken
Daarna pakten wat donkere wolken zich samen boven de Hapse volleybalsport: generatiewisseling, financiële problemen  (zaalhuur, kosten van competitiewedstrijden), concurrentie van de zaalhandbalsport waren zo wat hoofdoorzaken. Na het tiende grote Hapse toernooi werd het erg stil aan het volleybalfront, dat was in 1964/1965.